Работилничка за коледни изненади и настроение


Коледните празници отминаха, но веселото настроение не ни е напуснало и затова решихме да споделим с вас малко от него. Предлагаме ви да разгледате част от нещата, които малките помощници на Дядо Коледа майсториха в нашата Коледна работилничка.

Коледна работилничка

За начало ще ви покажем една страхотна декорация. Изключително елегантна, идейна и впечатляваща. Може да украсите както дома си, така и офиса и магазина си с нея.

Ефектна коледна звезда

Ефектна коледна звезда

Ние самите сме направили няколко от тях, с които сме украсили учебните стаи в Центъра.  Мисля, че вече нямата търпение да ви покажем какво друго сме правили. Така ли е?

Всички знаем, че най – хубавото нещо през зимната ваканция са игрите навън в снега. Ставаш сутрин рано, поглеждаш сънливо през прозореца и о-о-о … изненада…Вали сняг! Иска ти се веднага да изтичаш навън и с приятелите ти да си направите един голям снежен човек.

снежен човек

Снежен човек

Ако една Коледна работилничка е истинска, то задължително в нея трябва да се правят снежни човеци. Тъй като нашата е точно такава, всеки един от нас си направи по един, който ще постави под коледното си дърво вкъщи.

Следващите две декорации са предназначени за прозорци. Веселата снежинка би може да се постави и върху врата. Коледният витраж прави силно впечатления, когато попаднат слънчевите лъчи върху него.

коледен витраж

Коледен витраж

Весела снежинка

Весела снежинка

Елхата в наши дни е един от основните символи на Коледните празници. Затова специално за нея си направихме една ръкавичка, с която да я украсим и Дядо Коледа да ни сложи малко лакомство в нея. 🙂

ръкавичка

Ръкавичка

Вероятно малко хора са запознати с историята на коледното дърво. В Европа традицията навлиза първо в Германия. Там са открити и първите Коледни базари, на които се предлагат подаръци, храни и дребни украшения, които да се поставят по елхата. С времето украсата за нея е станала все по – разнообразна. През 17 век, отново в Германия, са измислени гирляндите, които предизвикват голям интерес и бързо стават част от традиционната украса. Интересен факт за първите гирлянди е, че са правени от истинско сребро, от което се изтегляли тънки нишки. Истинска революция за украсата настъпва през 19 век, когато украшенията започват да се правят от стъкло и в различни цветове. Тогава са патентовани и първите електрическите лампички. В България традицията да се украсява коледна елха навлиза едва през началото на 20 век. За първи път се украсява елха в двореца на Александър Батенберг.[1]

Това са част от творенията на сръчните ръчички на нашите помощници. Ние сме много горди с тях! Вярваме вие също.

Източници:

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Публикуване и споделяне

Всички материали публикувани в блога на "Амигос" са предоставени от нас с единственото желание да подпомогнем подготовката на децата за училище и предстоящи изпити.
Те могат да бъдат използвани единствено с некомерсиална цел!
Споделянето и публикуването на цели материали или части от тях, в други сайтове и блогове, е позволено единствено при следните условия:
*публикуваната или споделена информация не се използва с комерсиална цел;
*източникът е посочен и е даден линк към оригиналната публикация в блога ни.

%d bloggers like this: